Julien Gouweleeuw a.k.a. BENITO

Benito is het alter ego van acteur, producer, rapper, zanger.

Julien Gouweleeuw, geboren in 1995 in Nijmegen en in 1998 verhuisd naar Den Haag. Waar hij op vrijwel elk beschikbaar podium zichtbaarbaar is, van het bevrijdingsfestival tot Koningsnacht, en alles wat er tussenin zit.Julien komt vlak na de middelbare school pas voor het eerst echt in aanraking met HipHop. Artiesten als Childish Gambino, Kendrick Lamar, Mac Miller, Logic, J Cole en Mick Jenkins vormen zijn idee van wat rap is, van wat muziek kan zijn. Een natuurlijke affiniteit met woorden in combinatie met het ontdekken van Hiphop leidt er uiteindelijk onvermijdelijk toe dat de jonge artiest leert rappen (naar eigen zeggen via een online cursus van 10 dollar). Twee jaar, één EP onder een andere naam én wat singles later is Benito niet meer weg te denken.

Julien is inmiddels een bekend gezicht in de haagse Hip Hop scene, whether ya love him or ya hate him, de artiest is honderd procent real, eigenzinnig en niet bang om te rappen wat hij denkt met een onmiskenbare stijl. Zijn (rap) teksten en muziek worden sterk beïnvloed door psychedelica, filosofie en zijn eigen zoektocht naar innerlijk evenwicht.

Jarenlange ervaring als acteur maakt het performen voor publiek second nature voor Benito. Op het podium schakelt hij razendsnel tussen hoge en lage energie; van agressie naar kwetsbaarheid en trance, met een uniek stemgeluid dat je het ene moment omverblaast met rake teksten en het andere moment zoete melodietjes weg zingt.

masters

Terug naar emoves masters overzicht