music

sports

dance

arts

spoken word

Our
Disciplines

play full video

Our
Disciplines

It’s all connected.
Met Hiphop als oorsprong zijn alle stromingen binnen straatcultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Centraal binnen bijna alle disciplines in de straatcultuur is de ‘Cypher’: een uitwisselingsplek waar dansers, rappers, spoken artiesten etc. gezamenlijk aan hun skills en craft werken. Om die reden is er zoveel samenwerking binnen alle ‘scènes’. Kunstenaars maken posters voor events en muzikanten, muziek vormt een leidraad voor dansers en spoken-artiesten kunnen weer fungeren als inspiratiebron voor kunstenaars. Er is geen skateboard zonder dope artwork en geen breakdance-battle zonder harde beat.

our five
disciplines

dance

music

sports

spoken word

arts

  • arts
  • dance
  • music
  • spoken word
  • sports

De stad is een speeltuin en de kaders bepalen we zelf. Wil jij met je fiets over een parkbankje springen, dan doe je dat. Aan een muur hangen, over een railing grinden; niemand houdt je tegen.

sports

Kenmerkend voor straatsporten is dat het zelf-organisatorisch is. Je hebt geen vereniging nodig voor een potje straatvoetbal, basketball of een skate-sessie met vrienden. Daar komen geen scheidsrechters, vrijwilligers, en vooral géén regels bij kijken. Het enige wat nodig is, is creativiteit. Volg onze activiteiten op het gebied van o.a. basketball, straatvoetbal, calisthenics, skate, bmx, stuntstep, inline, en freerunning.

the news

Breaking-battles op het hoogste niveau, laagdrempelige housedance cyphers en de meest experimentele voorstellingen.
We support it all.

dance

Begonnen in The Bronx, maar inmiddels wereldwijd. Bijna letterlijk opgebloeid uit de ‘pavement cracks’ heeft de dans binnen de straatcultuur de afgelopen drie decennia een weg gebaand van de stoep, naar theaters en online. Bekende stijlen zijn breaking, hiphop dance, waacking, popping, vogue-ing. Je vindt hier alles wat wij doen met dans.

the news

Arts is altijd een belangrijke pijler geweest binnen de (hiphop) straat cultuur. Van de straat tot de studio: graffiti-festivals, tot grote murals, illustratie, tot film en fotografie. En alles daartussenin.

arts

De kunstwereld binnen de straatcultuur heeft de afgelopen decennia alles behalve stilgestaan, en is nog steeds vol in beweging. Emoves stimuleert opkomende talenten, co-produceert hybride art-evenementen en cureert en publiceert. Check hieronder onze opkomende activiteiten en het laatste nieuws!

the news

Vanuit de ziel, via pen en papier, naar luidkeels het publiek in. Spoken Word is de stem van mens en stad. Geëngageerd en echt. We say it with our chest.

spoken word

Deze hybride variant van taalkunst en performance art bestaat al meer dan honderd jaar, maar begon zich in de jaren tachtig opnieuw uit te vinden via cyphers en battles. Spoken Word valt niet onder één noemer te bevatten. Het ideale programma bevat diverse genres en vormen van voordracht; daarom bieden wij plaats voor elke vorm van woordkunst. Van Slam Poetry, tot singer/songwriting, dichtkunst tot rap. De inhoud staat altijd centraal.

the news

~ Jefferson Osei uit 'On(ver)vangbaar'

Er waren heel veel deuren voor ons gesloten, die we
zelf hebben moeten intrappen. We willen niet dat de
generaties na ons dat ook moeten meemaken.

~ Marcus Garvey

A people without the knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without roots.

Wat begon als een weekendfestival, is uitgegroeid tot een veelzijdig ontwikkelplatform voor straatcultuur en kunst.

Sinds 2012 zijn we gestaag gegroeid en steeds meer een fundamentele rol gaan spelen in de stedelijke cultuur van Eindhoven. In plaats van één presentatiemoment zijn we tegenwoordig het hele jaar door actief  middels workshops, evenementen, exposities en een talenten-ontwikkeltraject voor artistieke makers.

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste ontwikkelingen in de straatcultuur, interviews met lokale talenten of gewoon praktische informatie over evenementen en activiteiten in de stad. Emoves is hét platform voor street- en cityculture in Eindhoven en omstreken.

Onze geloofsovertuiging: The Upward Mobility Cycle
“Van een dubbeltje een daalder worden.” Het is niet voor iedereen even makkelijk dat via het reguliere pad te doen (school + studeren). Daarnaast krijgt ook niet iedereen de gelijke kansen. Op het gebied van open instroom is iedereen gelijk; daar kan iedereen zelf leren en innoveren, professionaliseren, en vervolgens op dezelfde manier weer teruggeven aan de gemeenschap. Alles wat je nodig hebt is een goed hart.

@Area51

House the Vibe

Emoves events

Emoves skills

Emoves masters

Bekijk alle upcoming events:
Check emoves events