UC MASTERS

In juni 2021 is het EMOVES UC MASTERS traject van start gegaan. Hierin maakt hét toptalent in de urban disciplines; Dance, Art, Music & Spoken Word, de stap naar het hoogste niveau. Er wordt gewerkt vanuit de stevige basis waarover zij al beschikken. Het op maat gemaakte programma bestaat uit o.a. coaching, workshops, lezingen en samenwerkingen met belangrijke peers en (inter)nationale collega’s.

Het EMOVES UC MASTERS programma, is er voor urban artistiekelingen die door reguliere kunstopleidingen niet in hun behoeftes worden voorzien. Je bent een autodidact of hebt je skills en craft via-via geleerd. Met jou gaan we op zoek naar jouw eigen unieke vorm van uitdrukking binnen de urban disciplines. In onze cultuur zijn ‘do it yourself’, ‘van niets iets maken’ en ‘unity as power’ de uitgangspunten; en zo dus ook binnen het UC MASTERS programma.

Iedere pijler heeft een eigen artistiek leider / coach, die verantwoordelijk is voor het programma. Het toptalent formuleert, in samenspraak met de artistiek coach, eigen doelstellingen én ambities binnen de kaders van het traject: het doorontwikkelen van autonome urban creativiteit en werken op basis van de energie, de nieuwsgierigheid en de leergierigheid. Hierin biedt UC MASTERS een professionele omgeving, (inter)nationaal netwerk, de kansen, coaching en de middelen, om van jouw dromen en ambities, werkelijkheid te maken. We focussen zowel op het artistieke inhoudelijke gedeelte, als ook op het creatief ondernemerschap.

Na de oproep in februari hebben we veel inzendingen mogen ontvangen. Er zijn 24 talenten geselecteerd, die op 17 en 18 april The Auditions bijwoonden. De coaches en de gastjury selecteerden 12 talenten die zij sinds juni zo’n anderhalf tot twee jaar gaan begeleiden. Het traject is inmiddels afgetrapt met The Kick Off.

In september 2021 vond de eerste Urban Entrepreneurs Day voor startende makers plaats in Area 51 Eindhoven. Een dag vol inspirerende sprekers die de deelnemers alle ins and outs op gebied van o.a. ondernemerschap, auteursrecht, communicatie en fondsenwerving lieten zien.
En tijdens de Dutch Design Week in oktober presenteerden de UC MASTERS zich tijdens EMOVES presents… in verschillende vormen.

De UC MASTERS zijn:

ART: Antigoon / Bram ‘Baroem‘ Wildenburg / Ralph Roelse

DANCE: Liam McCall / Alesya Dobysh / Jody Geijsendorpher

MUSIC: Duimalot / Fons & de Fonzarellies / The Kid Selim

SPOKEN WORD: Monique Hendriks / Terence van Lange / Tessa Gabriëls


Het talentontwikkelingstraject wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van
het Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.