UC MASTERS

In juni 2021 gaat het EMOVES UC MASTERS traject van start. Hierin maakt hét toptalent in de urban disciplines; Dance, Art, Music & Spoken Word, de stap naar het hoogste niveau. Er wordt gewerkt vanuit de stevige basis waarover zij al beschikken. Het op maat gemaakte programma bestaat uit o.a. coaching, workshops, lezingen en samenwerkingen met belangrijke peers en (inter)nationale collega’s.

Het EMOVES UC MASTERS programma, is er voor urban artistiekelingen die door reguliere kunstopleidingen niet in hun behoeftes worden voorzien. Je bent een autodidact of hebt je skills en craft via-via geleerd. Met jou gaan we op zoek naar jouw eigen unieke vorm van uitdrukking binnen de urban disciplines. In onze cultuur zijn ‘do it yourself’, ‘van niets iets maken’ en ‘unity as power’ de uitgangspunten; en zo dus ook binnen het UC MASTERS programma.

Iedere pijler heeft een eigen artistiek leider / coach, die verantwoordelijk is voor het programma. Het toptalent formuleert, in samenspraak met de artistiek coach, eigen doelstellingen én ambities binnen de kaders van het traject: het doorontwikkelen van autonome urban creativiteit en werken op basis van de energie, de nieuwsgierigheid en de leergierigheid. Hierin biedt UC MASTERS een professionele omgeving, (inter)nationaal netwerk, de kansen, coaching en de middelen, om van jouw dromen en ambities, werkelijkheid te maken. We focussen zowel op het artistieke inhoudelijke gedeelte, als ook op het creatief ondernemerschap.

Na de oproep eind februari hebben we veel inzendingen mogen ontvangen. Er zijn 24 talenten geselecteerd, die op 17 en 18 april The Auditions bijwoonden. We kunnen terugkijken op een mooi weekend, vol energie en creativiteit en met ontroerende gesprekken. Aan de coaches en de gastjury de zware taak om 12 talenten te selecteren die zij gedurende zo’n anderhalf tot twee jaar gaan begeleiden.

En de namen zijn bekend!

ART: Antigoon / Bram ‘Baroem‘ Wildenburg / Ralph Roelse

DANCE: Liam McCall / Alesya Dobysh / Jody Geijsendorpher

MUSIC: Duimalot / Fons & de Fonzarellies / The Kid Selim

SPOKEN WORD: Monique Hendriks / Terence van Lange / Tessa Gabriëls


Het talentontwikkelingstraject wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van
het Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.

Frequently Asked Questions

Disclaimer
Het weekend van The Kick-Off staat gepland voor 18 t/m 20 juni. We gaan er vooralsnog van uit dat we dan het begeleidingstraject gezamenlijk kunnen aftrappen. Indien de groepsgrootte wordt beperkt, gaan we proberen om per discipline bij elkaar te komen.