UCMASTERS

Welkom! UCMASTERS is juni 2021 van start gegaan met 12 talentvolle makers.
Op 9 juni 2023 presenteren onze masters zich op verschillende locaties in Eindhoven! Een avondvullend programma met een tentoonstelling, optredens, live muziek en film!
TICKETS: www.eventbrite.nl/e/tickets-uc-masters-eindshow-629948371537

HET PROGRAMMA

 • 16:00 – 22:00 De Fabriek | Baarsstraat 38, Eindhoven, route
 • 19:30 – 23:00 Natlab | Kastanjelaan 500, Eindhoven,route
  • 19:30 – 21:30 | café en twee zalen
   • Spoken word artiest Tessa Gabriëls presenteert werk uit haar nieuwe graphic novel “Wat we kunnen zijn”.
   • Terence (Machete) van Lange en vijf jazz musici laten hun Brabants Kwartierke horen.
   • Aansluitend de première van de korte film “Fight or Flight” van schrijfster en regisseuse Jody Geijsendorpher.
   • Monique Hendriks exposeert delen van haar magische badboekje voor volwassenen “Bobbie gaat in bad”.
  • 21.30 – 22.30 | filmzaal
   • Presentatie van de documentaire ‘Aït Ishaq’ van producer en regisseur van The Kid Selim, gemaakt als hommage aan zijn muzikale roots in Marokko.
  • 21.30 -23.00 | theaterzaal
   • Een spetterende muziekavond met  releaseparty van het debuutalbum ‘Binnenwereld’ van Fons en de Fonzarellies met zijn 8-man sterke band.
   • Afsluitend treedt Gary Gravenbeek (Duimalot) op met zijn laatste project. Hij zal voornamelijk werk van zijn ‘Vriendendienst’ EP ten gehore brengen.

TICKETS: www.eventbrite.nl/e/tickets-uc-masters-eindshow-629948371537
See you there!

UC MASTERS, het talentontwikkelingstraject van EMOVES, is een tweejarig traject waarin twaalf toptalenten (drie per kunstvorm Art, Music, Dance en Spoken Word) intensief worden begeleid door een persoonlijke coach. Deze coach is verantwoordelijk voor het programma en de ontwikkeling van zijn/haar talenten. Het toptalent formuleert, in samenspraak met de artistieke coach, haar eigen doelstellingen en ambities. Het vraagt doorontwikkeling van autonome urban creativiteit en werken op basis van de energie, nieuwsgierigheid en leergierigheid. Op 1 juli 2023 verwelkomen we 12 nieuwe talenten.


De UC MASTERS 2021-2022 zijn:
(klik op foto voor meer info!

ART:Antigoon / Bram ‘Baroem‘ Wildenburg / Ralph Roelse

DANCE:Liam McCall / Alesya Dobysh / Jody Geijsendorpher

MUSIC:Duimalot / Fons & de Fonzarellies / The Kid Selim

SPOKEN WORD:Monique Hendriks / Terence van Lange / Tessa Gabriëls

Het UC MASTERS programma is ingericht als een non-lineair traject. Dit wil zeggen dat ontwikkeling van de kunstenaar zonder harde doelstellingen wordt begeleid. Er is géén curriculum dat gehaald moet worden, het is maatwerk. De coach-visie is dat de kunstenaar in alles wordt gestimuleerd zich te ontwikkelen tot een autonoom duurzaam gevestigde Urban kunstenaar.

Hierbij wordt uitgegaan van twee overkoepelende thema’s; het kunstenaarschap én het ondernemerschap. Hierbinnen zijn zaken ondergebracht zoals het opbouwen van een (duurzaam) netwerk, het zoeken naar de juiste weg voor financiering van projecten, het opzetten van een persoonlijke marketingstrategie, het ontwikkelen van een eigen signatuur of methode en het positioneren van het eigen vakmanschap.

In juni 2021 is het EMOVES UC MASTERS traject van start gegaan. Hierin maakt hét toptalent in de urban disciplines; Dance, Art, Music & Spoken Word, de stap naar het hoogste niveau. Er wordt gewerkt vanuit de stevige basis waarover zij al beschikken. Het op maat gemaakte programma bestaat uit o.a. coaching, workshops, lezingen en samenwerkingen met belangrijke peers en (inter)nationale collega’s.

Het EMOVES UC MASTERS programma, is er voor urban artistiekelingen die door reguliere kunstopleidingen niet in hun behoeftes worden voorzien. Je bent een autodidact of hebt je skills en craft via-via geleerd. Met jou gaan we op zoek naar jouw eigen unieke vorm van uitdrukking binnen de urban disciplines. In onze cultuur zijn ‘do it yourself’, ‘van niets iets maken’ en ‘unity as power’ de uitgangspunten; en zo dus ook binnen het UC MASTERS programma.

Iedere pijler heeft een eigen artistiek leider / coach, die verantwoordelijk is voor het programma. Het toptalent formuleert, in samenspraak met de artistiek coach, eigen doelstellingen én ambities binnen de kaders van het traject: het doorontwikkelen van autonome urban creativiteit en werken op basis van de energie, de nieuwsgierigheid en de leergierigheid. Hierin biedt UC MASTERS een professionele omgeving, (inter)nationaal netwerk, de kansen, coaching en de middelen, om van jouw dromen en ambities, werkelijkheid te maken. We focussen zowel op het artistieke inhoudelijke gedeelte, als ook op het creatief ondernemerschap.

Het talentontwikkelingstraject wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van
het Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.