Perfect Beat Day

Perfect Beat Day vindt dit jaar plaats op zondag 12 mei en wordt georganiseerd voor iedereen die meer te weten wil komen over het maken van elektronische muziek, het produceren van beats, geluidstechniek en die alle tips en tricks willen leren kennen. Het event bevat een workshop voor beginners, gegeven door D-Felic, een masterclass van muziekproducer Lady Neenah en natuurlijk de Perfect Beat Challenge.Workshop voor beginners D-Felic

Dit onderdeel bevat een workshop voor beginners, gegeven door D-Felic, een ervaren muziekproducer van eigen bodem.

Masterclass van Neenah Music
Deze masterclass wordt gegeven door muziekproducer Lady Neenah: één van de beste muziekproducers van het land die al met vele bekende artiesten heeft gewerkt. Tijdens haar masterclass zal ze haar geheimen en tips en tricks van het mixen verklappen. Onze gastdocenten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat jij de kneepjes van het vak leert kennen.

Perfect Beat Challenge
De dag wordt afgesloten met de Perfect Beat Challenge, een challenge en battle waarin de beatmaker/producer centraal staat. Alle deelnemers hebben 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) om hun skills te gebruiken voor het maken van de perfecte beat. De beats worden beoordeeld voor een geselecteerde jury bestaande uit Neenah Music, Tantu Beats en Fraasi.Deelnemers zijn vrij in hun muziekstijl en kunnen hun eigen hardware gebruiken zoals laptop, drum machine, keyboard of groove box. Alle deelnemers krijgen dezelfde geluiden om mee aan de slag te gaan. Let op; alleen de geluiden die door de organisatie worden aangereikt mogen worden gebruikt.Na het creatieve proces van 60 minuten is er een luistersessie waarin de beats van de deelnemers worden beluisterd.

De jury kiest vervolgens de beste zes beats uit en zij gaan door naar een tweede luisterronde. Uit deze top 6 vloeit vervolgens een winnaar, een nummer twee en een nummer drie.De winnaar plaatst zich automatisch voor de grote finale tijdens The Notorious IBE Festival in Heerlen op 10 en 11 augustus 2019. Alle kosten worden door de organisatie betaald; reiskosten, toegang tot het festival, hotelovernachting en catering. Prijzen worden gesponsord door Ableton Live.
Inschrijven workshops & masterclasses
Voor de workshop, masterclass en Perfect Beat Challenge zijn er maar beperkte plaatsen beschikbaar, dus zorg ervoor dat je je op tijd aanmeldt. Deelname is gratis, maar vol is vol. Meld je aan per mail via perfectbeatchallenge@gmail.com.

Programma 12 mei 2019
13.00 Deuren open
13:30 – 15:00 Workshop Beats maken voor beginners
15:30 – 16:30 Masterclass Lady Neenah Music en Q&A
17:00 – 19:00 Perfect Beat Challenge (maak een beat in minder dan 60 minuten, breng je eigen gear mee!)
19:00 – 20:30 Luistersessie met jury

Informatie
Zondag 12 mei 2019
13:00 – 20:30 uur
Dynamo, Catharinaplein 21, 5611 DE Eindhoven.
Tags // // //


// RELATED //