LIAM MCCALL

Liam McCall (1995) woont in Utrecht en werkt in heel Nederland.
Liam is bezig met twee projecten om zijn makerschap door te ontwikkelen; een solo op zichzelf en een solo op een ander. De eerste fase ‘solo op een ander’ is afgerond, waarin hij onderzoek heeft gedaan naar intuïtief makerschap. Zijn ontwikkeling binnen UC MASTERS programma is tweeledig: enerzijds is het een zoektocht naar een eigen signatuur en eigen methode, anderzijds is Liam bezig op zijn intuïtieve gevoelswereld beter vorm te geven in woord en kunst. Hij vindt zichzelf steeds opnieuw uit. Van battle danser (in top theater) tot theatermaker.

Liam zit bij de danscrew Underdogz en werkt momenteel aan zijn solo op Nate Mercereau – Every Moment Is The First And Last, uitgevoerd door medecrewlid Underdogz Oscar met het thema zwaartekracht (een strijd met de wetten van de natuur). En voor het Fringe Festival in september 2022 schrijft Liam zijn solo ‘Breekbaar’. In deze solo onderzoekt hij de kwetsbaarheid van zichzelf als maker en van de masculine dans breaking.

In mei kwalificeert Liam zich voor de finale van World Breaking Classic!

Liam is een van de dansers in het dansconcert Hold Your Horses, een coproductie van De Dansers en Theater Strahl Berlin en speelt begin 2022 door heel het land.

Liam is naast Alesya Dobysh een van de dansers in het stuk ‘Three Studies for a self portrait’ van Simon Bus.

Tijdens EMOVES presents, in de week van de Dutch Design Week, danst Liam samen met Underdogz Oscar zijn solo.

Check hier de trailer die Liam maakte voor de theaterstuk ‘gewoongewoon’ met zijn crew Underdogz

Volg Liam op zijn instagram @liam.udc
En volg zijn crew de Underdogz @underdogzutrecht