Frequently Asked Questions (FAQ)

Is er een minimumleeftijd om deel te nemen aan UC MASTERS?

Ja, deelnemers zijn voor 1 juni 2021 18 jaar oud geworden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik me inschrijf voor UC MASTERS?

De gegevens worden alleen gebruikt om jou te helpen, te informeren en te begeleiden, in het selectieproces en/of tijdens het UC MASTERS traject.

Mag ik deelnemen aan UC MASTERS wanneer ik niet woonachtig ben in Nederland?

Ja, deelnemers uit België en Duitsland zijn ook welkom om zich aan te melden. Let wel: de voertaal is Nederlands.

Kunnen wij ons ook als groep of duo aanmelden voor de UC Masters ?

Het UC MASTERS traject richt zich uitsluitend op individuele deelnemers, maar we onderzoeken de mogelijkheid om dit in een volgende editie uit te breiden.

Mag ik mijn reiskosten bij UC MASTERS declareren?

Ja, je mag de reiskosten voor het selectieweekend bij ons declareren (Openbaar Vervoer 2de klas of 0,19 per kilometer). Word je geselecteerd voor het volledige traject, dan maken we daarvoor passende afspraken per individuele deelnemer.

Uit welke personen bestaat de artistieke leiding/jury van UC MASTERS?

De jury bestaat uit professionals uit de urban scene. Hou de website en socials in de gaten voor aankondigingen over externe juryleden. De jury bestaat o.a uit de hoofdcoaches:

  • Jasper van Es
  • Andrey ‘Drosha’ Grekhov
  • Kareem Gazuani
  • Carmen Verduyn

Ik twijfel of mijn talent binnen de genoemde disciplines valt (nl art, music, spoken word, dance), hoe kom ik hier achter?

Als je niet moedig genoeg bent om je in te schrijven en een kans te wagen, dan is dit traject niet voor jou weggelegd. Bij twijfel, ga voor die fuck-it mentaliteit en just do it!

Wordt er gefilmd/foto’s gemaakt tijdens weekend?

Er zullen tijdens het traject op meerdere momenten uiteraard opnames, foto’s en registraties gemaakt worden. Hiervoor vragen we je (schriftelijk) toestemming tijdens de aanmeldregistratie bij aanvang van The Auditions op 17 en 18 april.

In welke taal wordt het programma aangeboden?

Het programma van UC MASTERS wordt in het Nederlands aangeboden. Maar het is natuurlijk super handig als je ook Engels kunt lezen, schrijven en spreken.

Ik zit bij een label, mag ik dan ook meedoen aan UC MASTERS?

Als je al bij een label zit, kun je niet meer deelnemen aan het UC MASTERS traject. Maar als je graag op een andere manier toch betrokken wilt blijven, kun je natuurlijk altijd een berichtje shooten richting EMOVES.

Mag ik iemand meenemen naar het selectieweekend op 17 & 18 april?

Als je wordt uitgenodigd voor het selectieweekend dan krijg je daar geen +1 bij, helaas. Het selectieweekend is géén openbaar evenement.

Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen tijdens het selectieweekend op 17 & 18 april?

Nee, UC Masters zorgt op 17 april voor de lunch en het avondeten en op 18 april voor ontbijt, lunch en avondeten. Tussendoor is er genoeg qua hapjes en drankjes. Het is wel handig als je een flesje meeneemt wat je kunt vullen met water.

Waar verblijf ik als deelnemer van het selectieweekend op 17 & 18 april?

UC Masters verzorgt voor alle deelnemers buiten Eindhoven een verblijf en deze locatie ligt op 300 meter afstand van de locatie van het selectieweekend.

Wat moet ik allemaal meenemen naar het selectieweekend op 17 & 18 april?

Je koffer met inhoud om 2 dagen van huis te zijn. Je ID-card of paspoort en eventueel verblijfsvergunning, je zorgverzekeringspasje én vooral veel motivatie en zin.

Moet ik mijn eigen materialen meenemen naar het selectieweekend op 17 & 18 april?

Als je hiervoor een passende oplossing weet te vinden, zoals het in je koffer stoppen van je favo notitieboekje of een speciale cap, dan helemaal prima. Heb je expliciete spullen nodig, dan kun je ook altijd even mailen naar ucmasters@emoves.nl om hierover te overleggen.

Moet ik mij extra verzekeren om deel te nemen aan het selectieweekend?

Nee hoor, je zorgpasje én een WA verzekering is voldoende. (Als je twijfelt of je dit hebt, dan check het even met je ouders of in je polis.)

Wat gebeurt er met mijn inschrijving als er door de ontwikkelingen met betrekking tot COVID19 het selectieweekend niet door kan gaan?

We houden je tijdig op de hoogte. Mochten er ontwikkelingen zijn op dit gebied en mocht het selectieweekend geannuleerd moeten worden, dan zoeken wij uiteraard naar een alternatieve datum voor het selectieweekend van UC MASTERS.

Ik heb me ingeschreven, maar wil afzien van mijn inschrijving. Wat moet ik nu doen?

Stuur even een mailtje met je volledige naam en geboortedatum, en het bericht dat je toch wilt afzien van je inschrijving naar: ucmasters@emoves.nl

Ik heb me ingeschreven voor UC MASTERS, maar wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben/of afgewezen voor het traject en hoe communiceren jullie dit?

Op 6 april hoor je of je mag deelnemen aan het selectieweekend (The Auditions) op 17 & 18 april. Heb je deelgenomen aan The Auditions? Dan hoor je in de week van 19 april of jij één van de 12 talenten bent die we gaan begeleiden in het EMOVES UC MASTERS traject.

Verdere details worden bekendgemaakt na de selectie.

Heb je toch al aanvullende vragen die we hier nog niet beantwoord hebben? Stuur dan een mail naar ucmasters@emoves.nl