BAROEM

Bram ‘Baroem’ Wildenburg (1997) woont en werkt in Amsterdam.
Baroem is een jonge ondernemende fotograaf met een liefde voor de rauwe randjes van de analoge fotografie. Hij beweegt zich in de underground culturen zoals de graffiti, bondage en thuistatoeëerders. Omdat Bram vaak onderdeel is van deze, voor velen onbereikbare of onbekende scènes, heeft hij het vertrouwen gekregen om hun werk fotografisch vast te leggen. Dat maakt zijn werk bijzonder. Zijn artistieke behoeftes liggen bij het ontdekken van videografie, artist in (international) residenties, het maken van exposities en publicaties. Ook het vinden van zijn artistieke handtekening en het focussen op zijn makerschap voelt als noodzaak in zijn ontwikkeling. Op het gebied van ondernemerschap wil hij zijn bereik vergroten en zijn netwerk verbreden om zo ook inkomsten te genereren uit autonoom werk.

Selectie van projecten:

Tijdens het Street Art Festival Ljubljana (SLO) in juni 2021 ging Baroem als fotograaf mee op pad met een lokale graffiti crew die in de bossen een eigen ladder maakte. Hij maakte er een fotozine van en een pop-up show in de Galerie Dobra Vaga in Ljubljana.
Zijn foto’s, inclusief de ladder, waren daarna nog te zien tijdens Unframed Street Art Fair in Heerlen en Bram organiseerde een pop-up show in Woensel West.

Naast fotografie is Bram ook actief in de muziek en dropt zijn eerste EP genaamd ‘Texus’.

In maart 2022 vertrok Baroem naar Oekraïne waar hij de gevolgen van de oorlog in Lviv en Kiev fotografeerde. Van deze reis komt deze zomer een tentoonstelling en zine. Zijn reis was te volgen op de instagram. @ukrbaroem

Voor meer foto’s en avonturen volg Baroem zijn nieuwe account @ogbaroem (@baroem is gehackt) voor de nieuwste foto’s!